Páston tiszta sokszínűség a mottója a síelés és a faragás régió Gastein

Síelők, karvingosok és snowboardosok jönnek ide tombolni: kiterjedt sípályák  2700 méteres tengerszint feletti magasságban, mogul lejtők, minöségi ho (állandó karving pálya Sportgasteinben) és végtelen Freeride sí lehetoség - Nincs esély az unalomra.  201 km hosszú karbantartott pályák a völgyben mind a kezdők és a szakemberek számára a tökéletes feltételeket nyújtanak, a különböző nehézségi fokozatú: 60 km könnyű (kék pálya), 117 km a köztes(piros pálya) és 24 km meredek (fekete) lejtőn.
Választási léhetöséget a Stubnerkogel-Angertal-Schlossalm, a világbajnoki Graukogel avagy az alpesi Sportgasteini pályák nyújthatják. Az optimális magasság és a kiterjedt terület lehetőséget nyújt november végétől április végéig a garantált hó minőségért.

Gastein minősített sí iskoláiban a kezdőtől a profin keresztül mindenki ellesi a sí technikáját. Kezdő, haladó, gyerek, felnőtt, csoportok vagy egyéni órák az egyéni technika javításat biztosítják a magasan képzett oktatók minden diák boldogságát. Egy kis ízelítőt, tesztelést a síelés titkából kihasználható a síkölcsönző boltok és sport üzletek ajánlataiból.

"szelíd sportként" a sífutást tartják az egyik legegészségesebb mozgás formájának. Sífutás Gasteinban mutatja, hogy a mozgás is lehet szórakoztató. Bad Gastein  ápolt és karbantartott pályái  a sífutók paradicsoma. A Nordic sport kedveloi vezet a téli sportok és túrákal a legszebb üdülőrégió . A Sportgasteini sífutó szórakozása garantált  tavasszig: a hóbiztos  1600 méter tengerszint feletti magasságban. Mint egy különleges fénypont a kivilágított ösvény Böcksteinban, mely naponta 21:30 ig üzemel. Távol a lejtőktől is megtapasztalhatja a téli sport örömét más oldalról is. A cross-country iskola ideális feltételt teremt a különböző technikák tanulására.

Egy hótalpas túra a hófehér hegyek közepette szoros kötelékkel a természet szerelmeseinek elfelejthetetlen élményt nyújthat. Egy kimerítő túra után igazi mókának ígérkezik egy gyors tempóju szánkópálya a Bellevuealm. A 2,5 km hosszú éjszaka megvilágított szánkópályahoz egy felvonó is tartozik. A lovas szánnal át a behavazott Gasteinivölgyon felejthetetlen es kihagyhatatlan romantikus élményt nyújt, akárcsak a régi idők Téli szórakozása Gasteinban.

Bad Gastein rendelkezik egy természetes jég pályaval, mely kicsik-nagyok kedvence lehet a hideg téli napokon.