Nyár az Alpokban - egy felülmúlhatatlan természeti élményi. Túrázás a Hohe Tauern Nemzeti Parkban, nordic walking, a kerékpározás, hegyi kerékpározás, lovaglás, vagy sétálás. Fedezze fel a végtelen lehetőségeket, melyeket Gastein nyárán nyitottak. A túrázók megpihenhetnek a Hüttekben ahol kóstolhatnak és vásárolhatnak friss helyi finomságokat.


Hohe Tauern Nemzeti Park - a legnagyobb a természet és vad állatvilág szentélye az Alpokban.
Az osztrák Alpok szívében fekvő Hohe Tauern Nemzeti Park 1800 km² területe, a második legnagyobb Európában mely Bad Gastein része. Ez biztosíthat egy utolsó menedéket az itt található növény- és állatvilágnak. A részben veszélyeztetett faj túlélését csak élőhelyének a Hohe Tauern megőrzésével lehet. Ez tükrözi a természet legjobban: Ausztria legmagasabb hegycsúcsai, kiterjedt gleccserek, alpesi rétek, sziklák és vízesések egy harmonikus egységben az ősi kulturális tájak, amelyek formálódtak az elmúlt évszázadokban.

Alig kínál Ausztria egyéb tájegysége oly sok oldaluságát. A Nemzeti Park kétségtelenül a világ egyik leglátványosabb területen lévő paradicsom mindenki számára - nagyon közel van a természet szívverése! Színes alpesi virágok sorakoznak a kijelölt ösvényeken. A jól kitáblázott túra utak nehézség tól fuggoek: könnyű- családbarát, nehéz és alpesi.
Ha szeretnénk elkerülni a feljutás gyalog formáját a Gasteini felvonók segítségével könnyen elérhetők a csodálatos nézőpontok. A Gasteini Bockstein helyszíne egy különleges projektnek. A már kihalásban lévő vadonban élo szakállas keselyű is megjelent egy nagy áttelepítési projekt részeként. A projekt nagy sikert aratott, és a Gasteini szakállas saskeselyű párok már várják a következő generációkat.

A kerékpározás és hegyi kerékpározás Gastein volgyében
Mountain motorosok és a kerékpárosokat is mindig szívesen látjuk. Különösen erre a célra létrehozatott egy speciális kétkerekű-barát infrastruktúra, és úgy szintén bike és sport üzletek. Családbarát, hangulatos kerékpárút található Gastein-völgyében: Fedezze fel a gyerekekkel és vagy barátaival a festői szépségét eme völgynek. Versenypálya szeru pályat 30 vagy 60 kilométerrel biztosítják. Szintkülönbség: 370 méter. Start  Bocksteinból  (1100 méter), Gasteinon keresztül vezet Klammsteinig (730 méter), ahol lehetséges a csatlakoztatás minden túra motoros részére HoheTauernbol a Salzach-völgyéhez.

Golf a 18 lyukú golfpályán
Golf az alpok völgyében, Bad Gastein (Bad Bruck része) egy gyönyörű sziklás vidéken. A hagyományos Golf Club egy újépítésű 18-lyukú pálya ötvözete a modern és természet adotságait a Gastein környezetében. Egyaránt kínál bevezető kurzust, alapréteg, valamint a fejlett és továbbképzést tanfojamát is nyujtja. Minden kezdő rendelkezésre rendelkezésre állnak labdák és utok a tanfolyamok során. A sportlétesítmények a tenisz rajongóit is elcsábítják a salakos pályák a festői környezetben, valamint a fedett pályák is.