A Gastein termálvíz - örömforrás

A Gasteini termálvíz felfedezése  a 7. Században történt.
Tanulmányok kimutatták, hogy a csapadék víz a Graukogel és Hüttenkogels térségben 1800 méteres tengerszint feletti magasságban szivárog. süllyedt, hogy a mélysége 2000 m, melegítjük mélység és ismét mintegy 1000 méteres tengerszint feletti magasságban a Badberg területen Bad Gastein kiderült, fordul elő - 18 különböző forrás, amelynek mértéke ötmillió liter naponta. A termálvíz enyhén tartalmaz ásványi anyagokat és radont a hőmérséklete 44-47 ° C fok.


Heilstohllen – avagy a Radon "csodatevő" bánya (Tel. 06434 3753-0)

Tulajdonképpen 50 évvel ezelőtt az "arany csábítása" hajtotta az ittenieket a Radhausberg hegy megtekintéséhez belülről. Bár az alagút építésénél tapasztalható volt nem is a drága fém ereje, hanem napjainkban valami sokkal értékesebb: gyógyító erő. Miután csupán egy "próba" után érezhető a pozitív hatás a testünk, a szellem és a lelkünkben! A gyógyító bánya alkalmas a betegségek tünetei kezelésére, valamint - az immunrendszer erősítése és megelőzésére is. A hegy belseje 2,5 km után elérhető egy modern vonattal.

Világon egyedülálló gyógyító környezet:

Megnövekedett radon tartalom (akár 4,5 nano-Curie literenként a levegőben), hőmérséklet (37-41,5 ° C, relatív páratartalom 70 és közel 100%) Speläoterápia (nagy tisztaságú, por-, allergén-, baktérium-mentes levegő, gyógyászati ​​aeroszolok, negatív ionok) által

Milyen tüneteket lehet kezelni?

    Gyulladásos, reumás betegségek, mint például a A spondylitis ankylopoetica, a rheumatoid arthritis
    Degeneratív és deformálódott ízületi betegség (osteoarthritis, spondylosis, osteochondrosis)
    Neuralgia, krónikus fájdalom
    Sport következményei és a mozgásszervi rendszer sérülések
    Légúti betegségek
    Ezen kívül a legjobb gyógymódja a légzőszervi megbetegedések, mint például a asthma bronchiale, krónikus bronchitis, sinusitis és allergiás betegségek, mint például a szénanátha.


Termálfürdő gyógy központ

Termálfürdő gyógy központ kínálata a megelőzés, regeneráció, és fitness orvosi felügyelet mellett. A gyógyító erejét a Gasteini termálvíz 17 hegyből feltörő forrásból nyeri mely 44-47° C fok, használata biztosítja a természetes kezelését számos betegségnek.
A Balneológiai terápiák közé tartozik a termálfürdő, a termálvíz alatti terápia, termál levegő belégzés és termikus öntözőrendszerek. Fizikoterápiák területén gyakorlatot része a gyógy terápia, elektroterápia és a hideg terápia. Szintén gyakori a teljes- és rész masszázs, nyirokmasszázs, kötőszöveti masszázs és láb reflexológia.


A Vízgőz fürdő

Különlegessége Bad Gasteinnak a központjában található kis radon termál-gőz fürdő.